Fredagens matlagningstips!Visst är det konstigt, när man väl har chansen att shoppa så hittar man absolut ingenting som faller en i smaken. Jag kände verkligen för något nytt till garderoben men så blev det inte. Jag mötte upp Blondtotten och vi spenderade eftermiddagen med att prata om allt möjligt och sen följde han med mig till affären. Jag hade lovat familjen att jag skulle stå för maten denna kväll. Det är alltid roligare att handla om man är två. Dessutom gav han mig en massa tips:), det uppskattades.

Denna kväll serverade jag familjen baconlindad kycklingfilé med bandpasta. Receptet är delvis hämtat från ensidamedmat men sen gav David mig tipset om att ha Café de Paris sås till och inte göra den krämiga pastan som jag tänkt från början.


Blondis hjälpte mig att handla mat till middagen

Baconlindade kycklingfiléer med bandpasta a la Emelie

Man behöver:
- Kycklingfiléer
- Bacon
- Bandpasta (taglitelle)
- Café de Paris sås
- Valfria grönsaker

Gör så här:

- Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar och linda bacon runt. Stek dem så att de får en gyllenbrun färg runt om. Krydda med salt, peppar och valfria kryddor
- Koka pastan och gör under tiden en god sallad
- När kycklingen är färdig stekt, lägg fileérna på en ugnsfast form och sätt in den i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min
- När allt är klart, blanda ihop såsen enligt anvisning på förpackningen (jag vet, jag gjorde ingen egen sås... men den är god)

SMAKLIG MÅLTID!

Allmänt | | Kommentera |

Jag måste leva i nuet!

Jag har kommit in i en underlig fas för tillfället. Min värld blandas av nostalgi och framtidstankar. Har ni också känt så någongång? I vart fall så måste jag fokusera på det som faktiskt händer här och nu. Visst ska man då och då få drömma sig bort och tänka på allt som hänt tidigare i ens liv och sedan ibland fantisera om framtiden men det känns som att jag verkligen inte borde göra det så mycket just nu. För ett år sen så var jag i full gång med mitt sista år på Spyken och jobba med mycket med mitt projektarbete. Tänk vad fort tiden går!

Idag blev det en sån där lugn dag, det var fint väder så det blev löprunda och lagade jag mat (=stekte färdiga köttbullar och kokade pasta). Jag unnade mig själv att sedan sova ett par timmar och sen drog jag ut på stan en sväng strax innan stängningsdags. På vägen hem hyrde jag två filmer! Wallander- Prästen och Brudens bäste man. Lov för mig är lika med massa film och mys!Allmänt | | Kommentera |

Vad ska jag göra idag?

Jag vaknade upp med en känsla av för mycket fritid. Usch, det låter nästan lite skrämmande...vad ska jag göra idag?
Det känns som om det var evigheter sedan jag sa så till mig själv. Men det finns alltid något att göra jag har ju t ex ett stundande prov i näringslära och sen borde jag lyssna in mig mer på mitt solo till krogshowen. En sak är i alla fall spickad idag, jag ska träna såklart, det är såf fint väder, härligt!:D Jag borde träffa någon vän också, nu när jag inte är hemma så mycket länge, jag borde göra det!

Hoppas ni får en fin torsdag och njut av livet!
Allmänt | | Kommentera |
Upp