Nu knackar hösten på

Jag vaknat upp i ett ruggigt Markaryd. Nu är hösten snart här känns det om, det känner jag direkt för då fryser jag hela tiden vilket jag gjorde idag.

Vi spelade upp våra presenationer idag, det var jättekul att se vad alla hade gjort och de var verkligen olika allihopa. Jag och min grupp hade gjort "Expedition Markaryd" alltså inspirerade av Expedition Robinson.

Dagen ägnades även åt mycket sång (öving med Jimmy inför torsdagens duetter) samt en vända på gymmet blev det också. För en stund sedan var Chamli och Jossa här inne och mös lite med mig på rummet.

Sen vill jag passa på att säga att CSN inte kan använda eniro. Jag har sökt inackoderingstillägg och kommit fram till att avståndet mellan mitt hem och skolan är ca 127 km men idag sa mamma att CSN skickat ett brev hem och sagt att det endast är 110 km. Det stämmer inte alls, jag skrev in min hem adress och sen skolans adress och det blev 126,3 km eller nåt. Vad håller de på med, jag menar det gör att jag i så fall får mindre pengar!

Må väl och sov gott! Hör kommer några bilder på skolan, ska ta fler imorgon, lovar!


En utav skolans hus, Villa Orling (här är vi mest dag som kväll)


Här kan man skymta skolans utemiljlö och mitt hem på Svalgården


På gymmet "Kraftcentralen"
Chamli och Jona


Dennis och Dag
Som sagt vi tränar mycket och ofta


Mitt rum


Jossa och Chamli på besök

Varma hälsningar från Markaryds folkhögskola!

Allmänt | | Kommentera |

Från hem till hem

Oj, nu blev det visst så att jag inte bloggat på några dagar, fy på mig! Nej, jag har faktiskt ett liv utanför också och det har bara inte blivit av att jag skrivit men lite sammanfattning nu då. Jag kom precis hem efter helgen hemma. Mitt tåg var försenad vilket gjorde att jag missade bussen i Hässleholm så jag fick vänta i tre timmar! Inte roligt alls. Jag var nästan gråtfärdig när jag insåg att jag missat bussen med fem minuter. Detta är faktiskt irriterande. Kunde de inte väntat lite, jag menar det var säkert fler än jag som skulle med, eller jag vet att det var det speciellt när det är så pass lång tid mellan busstiderna. Nåväl nu är jag framme på rummet och ska ta det lugnt ett tag innan jag somnar, imorgon är det ny vecka, nya möjligheter!

Imorgon kommer det bilder på skolan som önskats! Må väl så länge!


Jag hann läsa en hel del skvaller medan jag väntade på bussen

I fredags när jag kom till Lund så mötte jag upp min finaste vän Sofi för att prata om allt som hänt och fika. Det var så trevligt! Vi gick förbi vår gamla skola och blev lite sentimentala för ett ögonblick och ännu mer när vi träffade en av våra gamla lärare.


Sofi <3


Fika i Lund på Brunius Café, jättemysigt det ligger vid Mårtenstorget

Torsdagens kvällen spenderades i internatets kök med min fina roomie och några andra. Jag älskar vårt kök här på Svalgården, där är så mysigt och det går i mina färger; rött och svart! Det blev prat, mat och HippHipp på dvd!


Roomie <3


Danslektion med klassen

I onsdags hade de som går fritidsledarlinjen ordnat en gemenskapsdag för alla på skolan. Vi var i olika lag, jag i det oranga. Det var olika stations uppdrag allt från att använda hjärna till kroppen. Vi avslutade med att spela freesbee allihop och sen grillning.


Gemenskaps dag


Hela skolan spelar freesbee= kaos!!


Korvgrillning utanför Villa Orling

Allmänt | | Kommentera |

Musikcafé, rep och lite till

Vilken dag alltså!
Började dagen med friskvård och som Kajan säger; "Nu ska vi spela innebandy". Japp, det gjorde vi, mycket bra tempo och alla i gruppen verkar vara riktiga träningsfreaks. Sedan följdes dagen av coaching, lite grann samma som det jag läste på gymnasiet fast det var mer detta jag hade velat läsa då. Sedan var vi också köpte gymokort (som skolan betalar, det ingår i hyran) dags att börja pumpa lite. Det känns bra att ha kort där för sen blir det vinter och kanske inte lika mycket springande.

Jag har även valt psykologi A, det är en sån kurs som jag ångrar att jag inte läste på gymnasiet så det passar bra att man har chansen nu att läsa den. Jag har samma lärare i friskvård, coaching, psykologi och näringslära.

När skolan var slut så tog jag en promenad runt sjön, helt underbart vackert och rofyllt var det, man kändes sig ett med naturen och man kändes sig frisk och fri må ni tro!

En kväll på folkhögskola innebär sällan lugn och ro. Denna kvällen hade lärarna ordnat Musikcafé med musikquiz, jättetrevligt! Sedan repade vi med gruppen inför måndagens presentation, det ska bli så kul att se vad alla grupper har åstadkommit.

Hög tid att snart börja fundera på att gå och lägga sig, en tuff dag imorgon, danslektionx2 i Bjärnum och sedan gemenskapsaktiviteter med skolan.
Godnatt!

Musikcafé

Allmänt | | Kommentera |
Upp